ГоловнаСвіт

В Єгипті тривають антиамериканські акції протесту

Поліція і демонстранти вдаються до насильства.

В Єгипті тривають антиамериканські акції протесту
Фото: EPA/UPG

У столиці Єгипту Каїрі протестувальники, розлючені фільмом "Невинність ісламу", який ображає пророка Мухаммеда, в п'ятницю закидали камінням поліцію, блокуючу шлях до посольства США.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У свою чергу, поліція, одягнена в захисне спорядження, застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ, а також кидала каміння назад. Посеред вулиці, яка веде до укріпленого посольства від площі Тазір, натовп єгиптян спалив і перевернув автомобіль.

Напередодні загальнонаціональних протестів, до яких закликав ісламський рух "Брати-мусульмани", поліція спробувала очистити площу, проте невдовзі після цього демонстранти повернулися. Водночас єгипетська влада встановила великі бетонні блоки, щоб заблокувати шлях до американського посольства.

Нагадаємо, 13 вересня діючий президент Єгипту Мохаммед Мурсі, який є вихідцем з цього руху, підтримав акції протесту, проте заявив, що вони не повинні супроводжуватися насильством.

"Перед поліцією на нас напав Обама", - скандував один з демонстрантів, які звинувачують президента США Барака Обаму і уряд США в образі ісламу.

Один з плакатів, якими розмахують незадоволені єгиптяни, говорить: "Всі мусульмани і християни зобов'язані вбити Морріса Садека і Сема Бейсіла, а також всіх тих, хто брав участь у створенні фільму".

У натовпі демонстрантів можна побачити як бородатих ісламістів в традиційному одязі під назвою галабія, так і людей, одягнених у звичайні футболки та джинси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram