ГоловнаСвіт

Росія запропонувала Молдові знижку на газ, але висунула умову

Ціна на блакитне паливо для Молдови становить 392 дол.

Росія запропонувала Молдові знижку на газ, але висунула умову
Фото: EPA/UPG

Росія готова надати знижку на газ для Молдови, якщо молдовська сторона відмовиться від співпраці у сфері енергетики з Євросоюзом.

Про це повідомив кореспондент "Газети.Ru" з посиланням на главу Міненерго Олександра Новака.

"Росія пропонує, щоб молдовська сторона спочатку денонсувала протокол про вступ до договору енергетичної співпраці Євросоюзу. Це умова, за якої ми можемо розглянути питання про зниження ціни газу, що поставляється до Молдови", - сказав Новак.

Крім того, за словами міністра, Молдова повинна врегулювати заборгованість в 4,1 млрд дол. Міністр також нагадав, що зараз ціна на газ для Молдови формується як для європейських споживачів.

"Зараз, за нашими даними, вона становить 392 дол за перше півріччя. Молдовська сторона хоче знижку 30%", - зазначив глава Міненерго.

Міністр нагадав, що Молдова в жовтні 2011 року підписала протокол про вступ до договору енергетичної співпраці ЄС, що означає, що до 1 січня 2015 року Молдова повинна імплементувати третій енергетичний пакет.

"Звісно, це нас не влаштовує", - сказав Новак.

Нагадаємо, Росія готова розглянути питання про вступ Молдови в Митний союз в тому випадку, якщо сам Кишинів в цьому зацікавлений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram