ГоловнаСвіт

Обама рішуче засудив вбивство американського посла в Лівії

Лівійський лідер вибачився за напад на американське консульство.

Обама рішуче засудив вбивство американського посла в Лівії
Барак Обама

Президент США Барак Обама в середу рішуче засудив убивство посла США в Лівії Крістофера Стівенса, а також трьох інших співробітників посольства, назвавши їх "обурливим нападом", а також наказав посилити заходи безпеки в американських диппредставництвах по всьому світу.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Я доручив моїй адміністрації забезпечити всі необхідні ресурси для підтримки безпеки наших співробітників в Лівії, а також для підвищення безпеки в наших диппредставництвах по всьому світу", - йдеться в заяві Обами, опублікованій після трагічного інциденту.

"Тим часом як Сполучені Штати намагаються запобігти очорненню релігійних вірувань інших людей, ми всі повинні недвозначно виступити проти безглуздого насильства, яке забрало життя цих державних службовців", - підкреслив президент.

Лівійський лідер Мухаммед Макріф перепросив у консульства США за напад на американське консульство в Бенгазі і вбивство американських громадян.

"Ми просимо вибачення у Сполучених Штатів, народу і всього світу за те, що сталося", - заявив голова Загального Національного Конгресу Мухаммед аль-Макріф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram