ГоловнаСвіт

Обама вшанує пам'ять жертв 11 вересня

Сьогодні виповнюється 11 років з дня терактів.

Обама вшанує пам'ять жертв 11 вересня
Фото: gadatel.ru

Барак і Мішель Обама сьогодні вшанують пам'ять жертв терактів, що відбулися 11 вересня 2001 року.

Про це повідомляє РИА "Новости".

Сьогодні виповнюється 11 років з дня найстрашніших в історії США терактів. Бойовики-смертники терористичної організації "Аль-Каїда" 11 вересня 2001 р. захопили чотири пасажирські літаки, направивши два з них на символ ділового Нью-Йорка - вежі Всесвітнього торговельного центру, а два інші - на Пентагон і, ймовірно, на Білий дом або Капітолій. Всі літаки, крім останнього, досягли цілей.

Вранці президент і перша леді США разом з усією країною вшанують пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Після цього Барак і Мішель Обама відправляться в Пентагон, де візьмуть участь у церемонії вшанування пам'яті жертв трагедії.

"Президент, звичайно ж, сподівається і впевнений в тому, що американці по всій країні знайдуть завтра час, щоб подумати про події 11 вересня 2001 р., і про те, через що пройшла наша країна з того моменту. І особливо - для того, щоб згадати про жертви і сім'ї тих, хто загинув того страшного дня", - сказав на прес-брифінгу офіційний представник Білого дому Джей Карні.

Церемонія пам'яті жертв 11 вересня відбудеться в Шанксвіллі - туди відправиться віце-президент США Джозеф Байден - і, зрозуміло, в Нью-Йорку.

Білий дім у понеділок повідомив, що президент провів спеціальну нараду, присвячену питанням забезпечення безпеки в день 11-річчя терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram