ГоловнаСвіт

Американська компанія вдосконалює безпілотник Reaper

Новий апарат отримає подвійну радіостанцію.

Американська компанія вдосконалює безпілотник Reaper
MQ-9 Reaper над Афганистаном
Фото: Lenta.ru

Американська компанія General Atomics допрацює ударний безпілотник MQ-9 Reaper Block-1 до версії Block-5. Як повідомляється в прес-релізі компанії, новий БПЛА стане потужнішим, а його системи зв'язку - захищенішими.

Зокрема, новий апарат отримає подвійну радіостанцію, за допомогою якої він зможе передавати дані декільком повітряним або наземним об'єктам. За рахунок додаткової балки безпілотник зможе піднімати більше корисного навантаження.

Раніше повідомляли про плани General Atomics збільшити автономність апарату з 28 до 37 годин. Завдяки більш важким шасі максимальну злітну масу апарата планувалося збільшити з 4,76 тонни до 5,3 тонни.

MQ-9 Block 5 стане розвитком новітньої на сьогодні модифікації MQ-9 Block-1 plus, який здійснив свій перший політ 24 травня 2012 року. БПЛА також відрізняється від базової моделі Block-1 підвищеною вантажопідйомністю та енергоефективністю, а також більш досконалим радіоелектронним обладнанням.

БПЛА MQ-9 Reaper також відомий як Predator B і є вдосконаленою версією ударного безпілотника MQ-1 Predator. Апарат здатний розвивати швидкість до 400 кілометрів на годину і долати понад 5,9 тисячі кілометрів. Зараз близько 130 таких БПЛА стоять на озброєнні американських ВПС, міністерства внутрішньої безпеки і NASA, а також ВПС Великобританії та Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram