ГоловнаСвіт

Apple спростувала передачу ФБР даних про пристрої

На доказ хакери опублікували мільйон UDID.

Apple спростувала передачу ФБР даних про пристрої

Компанія Apple заявила, що не передавала ФБР список унікальних ідентифікаторів (UDID) своїх пристроїв.

"ФБР не запитувало цю інформацію в Apple, і ми не надавали цю інформацію ФБР або ще кому-небудь", - заявила Керріс. Вона також зазначила, що в новій версії мобільної операційної системи iOS 6 буде використовуватися новий інтерфейс програмування, що означає відмову від прив'язки UDID. У майбутньому Apple планує заборонити використовувати UDID пристроїв.

3 вересня хакерська група AntiSec заявила, що змогла вкрасти з ноутбука співробітника ФБР файл, в якому містилися дані про 12 мільйонів пристроїв виробництва Apple, а також про їх власників. На доказ хакери опублікували мільйон UDID.

Невдовзі ФБР заявило, що ніколи не збирало таку інформацію. Комп'ютер агента, про який йдеться в заяві хакера, не має ознак злому, підкреслили спецслужби.

UDID використовуються додатками для ідентифікації користувачів iPhone, iPad і iPod. Консультант з інформаційної безпеки Альдо Кортез назвав витік "катастрофою". Кортез зазначив, що деякі додатки некоректно працюють з ідентифікатором, що потенційно дає зловмисникам, які дізналися UDID жертви, отримати доступ до її особистих даних і управління її акаунтами в Facebook і Twitter.

Фахівці висунули кілька гіпотез того, яким чином до рук хакерів могла потрапити ця інформація. Крім припущень про витоки з Apple або ФБР висувалася теорія про те, що потенційно будь-який мобільний додаток, яким користується більше ніж 12 мільйонів осіб, міг виявитися джерелом UDID.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram