ГоловнаСвіт

Адвокат Абрамовича отримає рекордний гонорар за перемогу

Юрист отримав 12 мільйонів доларів.

Адвокат Абрамовича отримає рекордний гонорар за перемогу
Фото: novoskop.ru

Британський юрист Джонатан Сампшн, який захищав Романа Абрамовича під час судового процесу за позовом з боку Бориса Березовського, отримає рекордну винагороду в юридичній практиці Сполученого Королівства, повідомляють британські ЗМІ.

За перемогу в цій справі Сампшн отримає гонорар у розмірі 7,8 млн фунтів (12 мільйонів доларів), що перевищує попередній рекорд близько вдвічі.

Проте сторона, яка програла, зобов'язана буде сплатити всі юридичні рахунки з цього процесу. Як стверджують автори статті, ця сума за деякими оцінками може досягти 100 млн фунтів (160 млн доларів).

Програна тяжба серйозно похитнула фінансове становище Березовського і незабаром може обернутися для нього розоренням. Надії колишнього російського олігарха поліпшити справи за рахунок власника "Челсі" не справдалися, вказували коментатори. Суддя Елізабет Глостер 31 серпня ухвалила рішення на користь Абрамовича, відкинувши всі претензії Березовського на загальну суму близько 6 млрд доларів.

"Для Березовського цей позов був дуже важливим, враховуючи його нинішній матеріальний стан. Його статок скоротився до декількох сотень мільйонів доларів", - раніше зазначав британський супутниковий телеканал "Скай ньюс".

Березовський з 2001 року проживає у Великобританії, що надала йому притулок. Російська юстиція звинувачує олігарха в різних економічних злочинах, однак влада Сполученого Королівства відмовляється видавати його РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram