ГоловнаСвіт

Путін прокоментував розслідування ЄК проти "Газпрому"

Об'єднана Європа хоче зберегти політичний вплив, вважає президент.

Путін прокоментував розслідування ЄК проти "Газпрому"

Президент Росії Володимир Путін "жалкує" про те, що Єврокомісія почала антимонопольне розслідування щодо газового концерну "Газпром".

Про це Путін заявив на саміті АТЕС у Владивостоці.

"Що робиться щодо "Газпрому" - не новина. Ви знаєте, що минулого року ще були проведені обшуки в деяких зарубіжних приміщеннях "Газпрому", в деяких офісах. Це другий крок у цьому напрямку", - заявив Путін.

"Об'єднана Європа хоче зберегти політичний вплив, і щоб ми за це ще й трошки заплатили", - поділився Путін своїм баченням ситуації.

Також він висловив сподівання, що сторонам вдасться знайти вихід із ситуації "без втрат".

"Розслідування Єврокомісії щодо Газпрому викликано важким становищем в країнах Євросоюзу", - вважає президент РФ.

Нагадаємо, 5 вересня Єврокомісія почала розслідування щодо компанії. Концерн підозрюють в монопольному становищі в Центральній і Східній Європі та несправедливій ціновій політиці для європейських клієнтів компанії.

ЄК називає три можливі антиконкурентні практики, в яких підозрюють російську компанію: "По-перше, "Газпром", можливо, поділяв газові ринки, перешкоджаючи вільному потоку газу через територію держав-членів. По-друге, "Газпром", можливо, перешкоджав диверсифікації поставок газу. Нарешті, "Газпром" міг встановлювати несправедливі ціни для своїх клієнтів, прив'язуючи ціни на газ до цін нафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram