ГоловнаСвіт

У Косово відмовилися від зовнішнього управління

Скоро країна отримає незалежність.

У Косово відмовилися від зовнішнього управління
Фото: http://www.belvpo.com

Парламент Косово в п'ятницю, 7 вересня, ухвалив поправки до своєї конституції, що дозволяють офіційно завершити місію Міжнародної громадянської організації.

Про це повідомляє Reuters.

Затверджені поправки виключають усі згадки в документі Міжнародної громадянської організації, створеної західними державами, що визнали незалежність Косово, для спостереження за життям країни. Керував організацією, яка мала право звільняти співробітників уряду і відхиляти закони заради дотримання прав сербської меншини, голландський дипломат Пітер Фейт.

Офіс Міжнародної громадянської організації в Пріштіні закриють у понеділок, 10 вересня. Таким чином, як і анонсували в липні, Косово отримає повну незалежність. У регіоні, попри це, залишаться спостерігачі та поліцейська місія Євросоюзу EULEX.

Незалежність Косово нині визнають більш ніж 90 країн, у тому числі США, і 22 з 27 членів Євросоюзу. Сербія стверджує, що ніколи не визнає незалежність регіону, що

відокремився, хоча для вступу в Євросоюз балканській державі необхідно налагодити відносини з Косово.

Нагадаємо, голова Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що визнання незалежності Косово має стати умовою для вступу Сербії в Європейський Союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram