ГоловнаСвіт

Британські міністри заплакали на очах у прем'єра

Кемерон зробив перестановки в Кабміні.

Британські міністри заплакали на очах у прем'єра
Фото: EPA/UPG

Троє міністрів Великобританії розплакалися під час закритого засідання уряду, на якому прем'єр-міністр Девід Кемерон оголосив про їхнє звільнення.

Про це пише в четвер місцева газета Sun.

Інцидент стався в ніч проти понеділка, коли голова британського Кабінету міністрів здійснив перестановки в уряді країни, які стали найбільшими з часів його формування, проте не торкнулися ключових політиків.

Як пише Sun із посиланням на анонімне джерело, присутнє на засіданні, після звістки про звільнення потекли сльози по щоках міністра у справах Уельсу Шарона Гіллана. Крім того, не змогла стриматися і розплакалася тепер уже колишній міністр із питань навколишнього середовища Керолін Спілман. Заплакав і ще один колишній міністр, проте газета не називає його імені.

За словами співрозмовника Sun, сам Кемерон не очікував такої емоційної реакції своїх підлеглих, і заявив одному зі співрозмовників: "Моя команда зійшла з розуму!"

Як пише видання, вищі офіційні особи Сполученого Королівства й раніше поводилися ексцентрично. Так, екс-голова британської поліції Нік Герберт свого часу тританцьовуючи вийшов із будівлі уряду, коли дізнався про своє підвищення.

Нагадаємо, Кемерон 3 вересня почав проводити кадрові перестановки в Кабінеті міністрів у спробі відродити популярність правлячої коаліції напередодні чергових парламентських виборів, призначених на 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram