ГоловнаСвіт

ПАРЄ шокована помилуванням убивці вірменського офіцера

Жан-Клод Міньйон просить Азербайджан змінити рішення.

ПАРЄ шокована помилуванням убивці вірменського офіцера
Фото: www.svobodanews.ru

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Жан-Клод Міньйон засудив помилування президентом Азербайджану Раміля Сафарова, засудженого в Угорщині до довічного ув'язнення за вбивство вірменського військовослужбовця.

Про це йдеться в заяві президента ПАРЄ, розміщеній на сайті організації.

"Я приєднуюся до міжнародного протесту проти схвалення жахливого злочину, який скоїв Сафаров і за яке його засудив суд країни-члена Ради Європи", - сказав президент.

Президент ПАРЄ назвав звільнення Сафарова "неприйнятним" і підкреслив, що рішення про його помилування загрожує дестабілізацією ситуації в регіоні. Міньйон звернувся до влади Азербайджану з закликом змінити це рішення "згідно зі стандартами і ідеалами Ради Європи".

Нагадаємо, Раміля Сафарова було засуджено в Угорщині до довічного ув'язнення за вбивство 2004 року вірменського офіцера, разом з яким він проходив у Будапешті навчання за програмою НАТО "Партнерство заради миру". 31 серпня 2012 року Угорщина видала Сафарова Азербайджану, і того самого дня його помилували указом президента Азербайджану Ільхама Алієва. На початку вересня Угорщина засудила помилування Сафарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram