ГоловнаСвіт

У Білорусі для неповнолітніх запровадили комендантську годину

Правопорушникам, а до них зарахували батьків, загрожує або попередження, або штраф

У Білорусі для неповнолітніх запровадили комендантську годину
Фото: focus.ua

У Білорусі від сьогодні особам, які не досягли 16 років, заборонено перебувати без супроводу дорослих на вулиці з 23.00 до 06.00. Це передбачено спеціальною постановою Ради міністрів республіки.

"Дитина може перебувати поза домом у пізній час, але з повнолітніми (батьками, дорослими братами або сестрами, знайомими). Головне, щоби батьки знали, де і з ким перебувають їхні діти", - повідомили в МВС Білорусі.

Як вважають у відомстві, запровадження комендантської години для білоруських підлітків допоможе захистити їх від злочинних посягань і зменшити число неповнолітніх, залучених до вчинення злочинів.

Правопорушникам, а до них зарахували батьків, загрожує або попередження, або штраф.

Якщо співробітник міліції затримає підлітка в пізній час на вулиці, він з'ясує його особистість і вік, подзвонить батькам, які зможуть приїхати протягом трьох годин. Забрати дитину з міліції може також за дорученням батьків будь-хто з дорослих.

Якщо батьків за цей час не зможуть знайти, то дитині доведеться відправитися в соціально-педагогічний центр до того моменту, як батьків усе-таки розшукають. Якщо ж батьки опиняться в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, то дитину їм не віддадуть. Акт про затримання і передачу дитини буде надіслано в комісію у справах неповнолітніх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram