ГоловнаСвіт

У палестинському місті вбили начальника служби безпеки

Палестинська адміністрація намагається взяти під контроль території на Західному Березі Йордану.

У палестинському місті вбили начальника служби безпеки

Бойовики вбили полковника сил безпеки Палестини Хішама Руха вранці в середу, коли обстріляли його автомобіль в місті Дженін у північній частині Західного берега Йордану.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцевих чиновників.

Напад стався, коли Рух їхав додому, в табір біженців у Дженіні, де в травні сили безпеки почали проводити зачистки в зв'язку зі спалахом насильства, в якому звинувачують злочинні угруповання і корумпованих офіцерів служби безпеки.

Інцидент трапився слідом за нападом на офіс палестинського прем'єр-міністра Салама Файяда минулого місяця у центрі Рамалли, де-факто столиці Західного берега. Тоді бойовики відкрили вогонь по офісу, але обійшлося без жертв.

"Триває розслідування з метою з'ясувати, хто стоїть за цим інцидентом", - заявив губернатор Дженін Талал Двейкат після вбивства Руху.

Попередник Двейката помер від серцевого нападу після переслідування невідомими озброєними людьми, які напали на його будинок на початку травня. Палестинські чиновники звинуватили в нападі злочинні угруповання, контрабандистів та колишніх лідерів бойовиків, яких вони підозрюють у зв'язках з корумпованими членами сил безпеки.

Вбивство Руху підриває кампанію палестинських сил безпеки, які намагалися взяти під контроль всі території, що знаходяться під контролем Палестинської національної адміністрації (ПНА) на окупованому Західному березі.

Ізраїль практично придушив повстання і нападки з боку палестинців в перші роки минулого десятиліття шляхом військового вторгнення на територію Західного берега, і, зокрема, в Дженін.

ПНА докладає максимальних зусиль, щоб приборкати колишніх лідерів бойовиків, а також персонал сил безпеки, який, як вважається, підтримує бойовиків після відходу Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram