ГоловнаСвіт

Британія відповіла МЗС РФ на запит про "список Магнітського"

Американський президент може затвердити заборону на на в'їзд у США для низки російських чиновників.

Британія відповіла МЗС РФ на запит про "список Магнітського"

МЗС Великобританії не підтвердило інформації про введення візових обмежень для громадян Росії, що входять до "списку Магнітського".

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на заяву заступника голови російського МЗС Володимира Тітова.

"Отримано запевнення від керівництва МЗС Великобританії, що жодних політичних рішень щодо так званого "списку Магнітського" не приймали, і візових обмежень стосовно російських громадян у зв'язку з цим не вводили", - заявив Тітов, додавши, що йдеться про інформацію, опубліковану газетою The Sunday Times 2 вересня.

За даними видання, список, що складається з 60 прізвищ, надіслала у посольство Великобританії в Москві голова британського МВС Тереза Мей. За версією британської сторони, російські чиновники, які входять у списку, причетні до загибелі в СІЗО юриста Сергія Магнітського.

Незважаючи на те, що не було інформації про те, коли саме список було передано посольству, The Sunday Times наводила слова британського міністра у справах імміграції Деміена Гріна. Згідно з його словами, документ посольство мало взяти до уваги під час подачі документів на британську візу особами, які зазначені у списку.

Нагадаємо, раніше "список Магнітського" з 60 осіб, складений американським сенатором Бенджамін Кардін, було скеровано на розгляд Палати представників і сенату США. У разі проходження через ці органи влади, список зможе затвердити американський президент. Фактично це означатиме заборону на в'їзд у США для низки російських чиновників.

Інформація про британський варіант "списку Магнітського" вперше з'явилася восени 2011 року, але офіційних даних про його існування не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram