ГоловнаСвіт

Іран завдасть удару по базах США у разі нападу Ізраїлю

Лідер "Хезболли" сумнівається, що єврейська держава нападе на Ісламську Республіку.

Іран завдасть удару по базах США у разі нападу Ізраїлю
архивное фото
Фото: http://samsonblinded.org

Іран завдасть удару по американських військових базах на Близькому Сході в разі атаки Ізраїлю на іранські ядерні об'єкти.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву лідера ліванського ісламісткого руху "Хезболли" шейха Хасана Насралла.

"Було ухвалено рішення відповісти, і відповідь буде дуже серйозною", - заявив Насралла в інтерв'ю бейрутському телеканалу.

"Відповідь торкнеться не тільки Ізраїлю - американські бази в регіоні в цілому можуть стати іранськими цілями. Якщо Ізраїль торкнеться Ірану, США понесуть відповідальність", - підкреслив лідер "Хезболли".

Нагадаємо, 2 вересня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав світове співтовариство зупинити іранську ядерну програму. Ізраїль, який є єдиною ядерною державою на Близькому Сході, вважає ядерну програму Ірану загрозою своєму регіонального впливу і своєму існуванню. Тегеран відкидає звинувачення, наполягаючи на виключно мирному характері своєї програми. Тим часом, 3 вересня влада США, яка раніше заявляла про підтримку Ізраїлю, повідомили Іран, що не має наміру допомагати Ізраїлю в тому випадку, якщо він вирішить атакувати Ісламську республіку. США пообіцяли залишатися  осторонь конфлікту, якщо Іран не торкнеться американських об'єктів у регіоні.

Насралла зазначив, що думки Ізраїлю щодо нападу на Іран розходяться.

"Особисто я не очікую, що ворожий Ізраїль - принаймні в найближчі місяці або в осяжному майбутньому - нападе на Ісламську Республіку Іран", - зазначив він.

Насралла підкреслив "крихке становище" світової економіки, яка була б послаблена ще більше різким зростанням цін на сиру нафту, що випливають із конфлікту в Перській затоці, а також ймовірною кількістю жертв з боку Ізраїлю в разі війни з Іраном.

Шість років тому партизани "Хезболли" вели 34-денну війну з Ізраїлем, жертвами якої стали 1200 людей, переважно мирних жителів в Лівані, і 160 осіб, переважно солдат, в Ізраїлі.

Насралла підкреслив, що війна з Іраном була б більш смертоносною.

"Ми не знаємо, що станеться (в разі війни) в регіоні", - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram