ГоловнаСвіт

Глава Червоного Хреста їде до Сирії для переговорів з Асадом

МКЧХ спробує розширити доступ гуманітарної допомоги цивільному населенню.

Глава Червоного Хреста їде до Сирії для переговорів з Асадом
Петер Маурер
Фото: EPA/UPG

Глава міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер у понеділок приїде в Сирію, де проведе переговори з президентом Башаром Асадом, щоб спробувати розширити доступ гуманітарної допомоги цивільному населенню.

Про це повідомляє Reuters.

Відповідно до заяви МКЧХ Петер Маурер - колишній високопоставлений швейцарський дипломат, який нині очолює незалежне агентство - зустрінеться з Асадом та іншими високопосадовцями в Дамаску під час триденної поїздки.

"Переговори стосуватимуться переважно гуманітарної ситуації, яка  швидко погіршується, і труднощами, з якими стикається МКЧХ і сирійський Арабський Червоний Півмісяць, які намагаються допомогти людям, постраждалим від збройних конфліктів", - заявив Маурер.

Прес-секретар міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Хішам Хасан заявив, що зустрічі Маурера розпочнуться у вівторок.

МКЧХ направив 50 іноземних і сирійських робітників для надання допомоги в Сирії, але в зв'язку з ескалацією насильства зараз їх діяльність обмежена Дамаском. За словами Хассана, агентство протягом двох тижнів не мало можливості надавати гуманітарну допомогу за межами Дамаска, але наприцінці минулого тижня йому все-таки вдалося наіслати деякі гуманітарні вантажі в сільську місцевість біля Дамаска і Хомса.

"Адекватна гуманітарна допомога повинна йти в ногу з потребами, які збільшуються в геометричній прогресії", - резюмував Маурер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram