ГоловнаСвіт

Сирійські біженці шукають притулок у Німеччині

Офіційний статус отримали не більш ніж 100 осіб.

Сирійські біженці шукають притулок у Німеччині
Фото: EPA/UPG

З січня 2012 року політичний притулок у ФРН запросило 2246 сирійців, від початку заворушень у Сирії їхнє число становить 4659 осіб, інформують європейські ЗМІ.

Тисячі сирійців рятуються втечею із охопленої війною країни та намагаються знайти притулок у ФРН. Тільки в першій половині 2012 року з проханням про надання політичного притулку до влади Німеччини звернулося 2246 сирійців, повідомляє газета "Більд", а якщо вести відлік із моменту початку заворушень у Сирії 2011 року, то їхня кількість становить 4659 осіб. Незважаючи на те, що офіційний статус політичного біженця отримали не більш ніж 100 осіб, депортація на батьківщину жителям Сирії не загрожує: їм дозволено залишатися в Німеччині до остаточного вирішення конфлікту в їхній країні.

У вівторок, 4 вересня, в будівлі міністерства закордонних справ у Берліні відбудеться засідання робочої групи, до складу якої увійдуть представники сирійської опозиції, ділових кіл та економічні експерти. Темою зустрічі стане обговорення майбутнього Сирії після повалення президента Башара Асада. Робоча група також відкриє в столиці Німеччини власний офіс.

Раніше повідомляли, Німеччина очолила Раду Безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram