ГоловнаСвіт

У Хорватії приготували чашку капучіно об'ємом 2012 літрів

Рекорд було приурочено до ювілею компанії - цьогоріч їй виповнилося 150 років.

У столиці Хорватії Загребі баристи приготували чашку капучіно об'ємом 2012 літрів, ставши рекордсменами Книги рекордів Гіннесса. Для приготування рекордної чашки їм знадобилося 22 кавомашини, які було встановлено на центральній площі міста.

"Найбільша чашка капучіно" - нова категорія в Книзі рекордів Гіннесса. Як пояснив представник організації, для кожної нової категорії вводять мінімальну вимогу. У цьому випадку вона становила 1500 літрів.

Спонсором заходу, в якому брали участь більш ніж тисяча осіб, стала австрійська компанія Julius Meinl Group. Рекорд було приурочено до ювілею компанії - 2012-го їй виповнилося 150 років. Підготовка до приготування найбільшої чашки капучіно зайняла три місяці, а баристи заради нового рекорду приїхали в Загреб з усієї країни. Кожна чашка кави, яку потім вилили у величезну ємкість, була приготовлена за класичним рецептом: одна частина еспрессо, одна - теплого молока й одна молочної піни.

2009 року 80 баристи в Празі заявили, що вони приготували 2117 літрів капучіно, проте до Книги рекордів Гіннесса їх результат не внесено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram