ГоловнаСвіт

Спецпосланець ООН відкинув усі військові варіанти вирішення "сирійського питання"

Брахімі дав зрозуміти, що не бачить нині необхідності в нових резолюціях Ради Безпеки ООН.

Спецпосланець ООН відкинув усі військові варіанти вирішення "сирійського питання"

Спільний спеціальний представник ООН і Ліги арабських держав (ЛАД) Лахдар Брахімі заявив, що військове втручання у справи Сирії означатиме провал дипломатичних зусиль.

"Для мене такого варіанту не існує і, відверто кажучи, не буде існувати ні завтра, ні післязавтра", - сказав 78-річний алжирський дипломат в інтерв'ю телеканалу "Аль-Арабія".

Сирійському уряду "належить основна роль в ініціюванні політичного процесу в країні", зазначив він, наголосивши, що повністю підтримує заклик міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова "дотримуватися зобов'язань щодо припинення вогню, адресований усім сторонам, причетним до конфлікту".

Брахімі дав зрозуміти, що не бачить зараз необхідності в нових резолюціях Ради Безпеки ООН. За його словами, "головне сьогодні - зупинити кровопролиття, і на уряд Сирії, який краще за інших усвідомлює ситуацію, що створилася і страждання власного народу, в цьому випадку лягає велика відповідальність".

"Положення в Сирії - дуже складне й небезпечне. Очевидно, що історія не повернеться назад, і цій країні потрібні нові політичні рамки", - сказав Брахімі. Він запевнив, що "питання про збройне втручання і скерування до Сирії арабських і оонівських військ наразі не розглядають".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram