ГоловнаСвіт

У Вірменії тривають масові антиугорські акції

Сьогодні, 1 вересня, було атаковано хакерами офіційний сайт президента Азербайджану.

У Вірменії тривають масові антиугорські акції
Фото: http://www.1in.am

В Єревані кілька сотень людей вийшли на акцію протесту під будівлею МЗС Вірменії проти вчорашньої екстрадиції злочинця Раміля Сафарова з Угорщини в Азербайджан і рішення президента Азербайджану про його звільнення.

Організатори акції перед будівлею МЗС Вірменії прочитали лист, адресований главі відомства, в якому представлено декілька вимог. Протестувальники вимагають тривалого припинення усіх відносин з Угорщиною, поки її влада своїми діями не попросить вибачення у Вірменії.

Крім того, в листі міститься вимога не мати ніяких відносин з НАТО, не брати участі у військових навчаннях, в яких візьме участь Азербайджан, а також будь-якою союзницькою з ним країною, в тому числі й Угорщиною.

Учасники акції також вимагають відставки глави вірменського зовнішньополітичного відомства Едварда Налбандяна.

Хода пройшла до будівлі консульства Угорщини в Вірменії. Зазначивши, що ця країна вчора поводилася "аморально", учасники акції спалили угорський прапор, повідомляє Рanarmenian.net.

Активісти Айазн також обклеїли двері та стіни консульства плакатами з написами "Угорщина, давай, до побачення", "Ти збожеволіла, Угорщина?", "Заплати 3 мільярди і придбай вбивцю", а також кинули монети в будівлю диппредставництва.

Також, як повідомляє Новини-Вірменія, в суботу, 1 вересня, було атаковано хакерами офіційний сайт президента Азербайджану.

Нагадаємо, президент Вірменії Серж Саргсян заявив про припинення всіх дипломатичних відносин з Угорщиною у зв'язку з видачею Азербайджану Раміля Сафарова. Також із засудженням рішення виступила влада США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram