ГоловнаСвіт

На іспанському курорті Марбелья вирує пожежа

Тисячі людей евакуйовано.

На іспанському курорті Марбелья вирує пожежа
архивное фото

Тисячі людей евакуювали після того, як величезна лісова пожежа сягнула краю популярного туристичного курорту Марбелья в регіоні Коста-дель-Соль на півдні Іспанії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на іспанську владу.

Пожежа почалася пізно ввечері у четвер і вийшла з-під контролю вночі, що стало причиною евакуації тисяч людей у спортивний центр у Марбельї після того, як вогонь дістався їхніх будинків у житловому комплексі на півночі міста. Дві людини отримали поранення.

Мільйони туристів відвідують південне узбережжя щороку, і сотні тисяч емігрантів живуть у прибережній смузі, що тягнеться від Марбельї на схід до портового міста Малага.

Пожежа почалася поблизу Малаги і через сильні вітри та високу температуру почала швидко поширюватися на захід у напрямку Марбельї. Зусилля іспанських пожежників згасити вогонь, а також вертольотів і літаків пожежної служби, які скидають воду на полум'я, наразі не увінчалися успіхом.

Цього року Іспанія переживає найсильнішу за останні 70 років посуху. Зокрема, із січня по серпень у країні вигоріло близько 140 тисяч гектарів лісу. Такого числа пожеж не спостерігали тут уже близько 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram