ГоловнаСвіт

РФ розробить морську систему ПРО, аналогічну американській

Aegis оснащена радіолокаційною станцією кругового огляду,яка здатна виявляти і супроводжувати до 300 цілей на відстані до 320 кілометрів.

РФ розробить морську систему ПРО, аналогічну американській
Пуск американской ракеты SM-3 в составе комплекса Aegis
Фото: Lenta.ru

У Росії з'явиться власна морська система протиракетної оборони (ПРО), аналогічна американській Aegis. Про це розповів начальник департаменту держоборонзамовлення Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Анатолій Шлемов.

"Таке завдання для промисловості поставлено однозначно, тому що це дуже актуально з точки зору застосування кораблів ВМФ в системі ПРО", - пояснив співрозмовник агентства.

За словами представника ОСК, над розробкою морської системи ПРО Росії, зокрема, працюють підприємства, що входять в концерн ППО "Алмаз-Антей" (створив протиракетні комплекси С-300 і С-400).

Раніше стало відомо про плани Міноборони Росії 2016 року приступити до будівництва шести ескадрених міноносців, оснащених елементами протиракетної і протикосмічної оборони.

Американська система Aegis зараз знаходиться в стадії активного розвитку. Такі системи, озброєні протиракетами SM-2, SM-3 та їх модифікаціями, зокрема, стоять на крейсерах ВМС США типу "Тікондерога" і есмінцях типу "Арлі Берк". Крім того, елементи Aegis стоять на озброєнні кораблів ВМС Японії, Південної Кореї, Норвегії та Іспанії.

Aegis оснащена радіолокаційною станцією кругового огляду, яка здатна виявляти і супроводжувати до 300 цілей на відстані до 320 кілометрів. Для ураження найбільш значущих цілей система здатна одночасно випускати до 18 протиракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram