ГоловнаСвіт

Названо найщасливіші міста Росії

В опитуванні брали участь 26 900 осіб зі 100 найбільших російських міст.

Названо найщасливіші міста Росії
Грозный
Фото: Newsru.com

Грозний став найщасливішим містом Росії. До такого висновку дійшло моніторингове агентство NewsEffector під час дослідження "Індексу щастя міст Росії".

"Перше місце столиці Чечні за індексом щастя серед російських регіонів виявилося доволі несподіваним", - зазначає директор агентства Сергій Мороз. На його думку, пов'язано це переважно з тим, що за останні роки Грозний дуже змінився на краще.

Тим часом слідом за чеченською столицею список міст із найщасливішим населенням очолюють Тюмень і Казань, що прославилася на всю країну гучними вбивствами. У "щасливу" десятку також увійшли Сургут, Краснодар, Сочі, Нижньовартовськ, Новоросійськ і Білгород.

Москва ж за індексом щастя займає лише 52 місце. "Несподівано низьке місце Москви пов'язано з тим, що, незважаючи на високий рівень доходів і хороший рівень міського благоустрою, столиця показала низькі результати за такими показниками, як екологія, відчуття безпеки і динаміка розвитку міста, що негативно позначається і на відчутті щастя", - зауважив Мороз.

Не відчувають особливого щастя і мешканці інших міст-мільйонників. Зокрема, Санкт-Петербург опинився на 16 місці, Єкатеринбург - на 49, Новосибірськ - на 13.

В опитуванні брали участь 26 900 осіб зі 100 найбільших російських міст.

Під час дослідження респонденти відповідали на питання: "Чи задоволені ви своїм матеріальним становищем? Чи задоволені ви екологією міста? Відчуваєте себе в безпеці у власному місті? Чи задоволені ви динамікою розвитку вашого міста? Задоволені ви рівнем міського благоустрою? Відчуваєте ви себе щасливим у вашому місті? "

Тим часом самі росіяни сприйняли результати опитування про те, де ж на Русі жити добре, скептично. "У Грозному дійсно живе найщасливіший росіянин, Рамзан К.", - іронізують користувачі Twitter.

"Ні, одна річ Грозний, а в Ярославлі чому вони радіють?", "Грозний і Новоросійськ усміхнули. Про Грозний просто мовчу, бо "по-іншому нізя", а в Новоросійську опитування проводилося серед моряків, які пропивають зарплату на відпочинку???" - долучаються до них інші інтернет-користувачі.

Важливим для жителів Росії стало також питання, на якому місці опинився Нижній Тагіл, який підняли на щит російські туристи за кордоном. Як виявилося, це місто Свердловської області зайняло лише 88 місце в "рейтингу щастя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram