ГоловнаСвіт

Генсек ООН розкритикував Іран за погрози Ізраїлю

Президент Ірану назвав єврейську державу "раковою пухлиною".

Генсек ООН розкритикував Іран за погрози Ізраїлю
Генсек ООН Пан Ги Мун

Не називаючи Ірану, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун засудив владу країни за погрози знищити Ізраїль і за заперечення Голокосту.

Про це повідомляє Reuters.

"Я рішуче відкидаю погрози з боку будь-якої держави про знищення іншої, а також обурливі спроби заперечити історичні факти, такі як Голокост", - сказав Пан Гі Мун у своїй промові на саміті Руху неприєднання (РН) на найвищому рівні в Тегерані.

"Стверджуючи, що Ізраїль не має права на існування або його опис расистськими термінами - це не тільки неправильно, а й підриває сам принцип, який ми всі зобов'язалися підтримувати", - зазначив він.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад неодноразово заперечував Голокост, а цього місяця назвав Ізраїль "раковою пухлиною". 2005 року він спровокував скандал, заявивши, що Ізраїль слід "стерти з карти світу".

Науковці, які вивчають перську мову, заявили, що правильний переклад його коментарю звучить так: "Ізраїль повинен зникнути зі сторінок часу".

Пан Гі Мун прилетів до Ірану, попри заперечення Ізраїлю та США, які заявляли, що цей візит буде розцінено як непряму підтримку іранської ядерної програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram