ГоловнаСвіт

В Афганістані загинуло п'ятеро австралійських солдатів

Австралія не виводитиме завчасно військ із середньосхідної держави.

В Афганістані загинуло п'ятеро австралійських солдатів
Австралийский премьер Джулия Гиллард

На півдні Афганістану троє австралійських військовослужбовців були вбиті афганським солдатом, двоє інших загинули внаслідок аварії вертольота.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на австралійських чиновників.

Отже, жертвами інсайдерських нападів загалом стали 45 представників військ НАТО в Афганістані.

За словами джерел агентства, у зв'язку із цими інцидентами прем'єр-міністр Австралії Джулія Гіллард завчасу повернулася з регіональної конференції тихоокеанських лідерів.

"Ця новина так сильно шокує, що багато австралійців сприймуть її як фізичний удар", - заявила Гіллард журналістам на островах Кука, де вона перебувала з офіційним візитом на форумі лідерів тихоокеанських островів.

Згідно з розкладом, виведення більшості іноземних військ і передачу відповідальності за безпеку в країні афганським силам безпеки заплановано на кінець 2014 року.

Опитування громадської думки в Австралії свідчать, що більшість австралійців виступають за завчасне виведення військ з Афганістану, проте Гіллард відкидає таку можливість.

"Ми тут з певною метою, і ми досягнемо цієї мети", - наголосила вона.

Минулого тижня сусідня з Австралією Нова Зеландія заявила про завчасне виведення військ з Афганістану у зв'язку з тим, що ще троє новозеландців були вбиті вибухом придорожньої бомби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram