ГоловнаСвіт

Екс-президент Мальдівів закликає прихильників скинути уряд

Мохаммед Нашид заявляє, що змушений був піти у відставку під дулом пістолета.

Екс-президент Мальдівів закликає прихильників скинути уряд
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Мальдівів Мохаммед Нашид закликав своїх прихильників й армію скинути уряд перед публікацією звіту про передачу влади, яку екс-президент охрестив державним переворотом.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, в лютому 2012 року Співдружність Націй скерувала на Мальдіви надзвичайну міністерську комісію, щоб уточнити інформацію про зміну влади, що відбулася на островах. Нашид заявляв, що змушений був піти у відставку під дулом пістолета.

Прихильники Нашида заявляють, що доповідь буде упередженою щодо них.

Виступаючи перед тисячами прихильників увечері в середу в столиці Мале, де зібралися члени його колишньої владної Демократичної партії (МДП), Нашид закликав громадськість, армію і поліцію вийти на вулиці.

"Якщо у звіті комісії буде сказано, що це не переворот, то люди зможуть законно скинути уряд", - заявив Нашид.

Уряд, побоюючись заворушень, посилив заходи безпеки у столиці Мальдівів Мале. Поліція попросила людей відмовитися від участі в акціях протесту.

Тим часом представник МДП Нашида в комісії подав у відставку після того, як заявив, що деякі докази, які можуть підтвердити факт перевороту, відсутні в доповіді.

У жовтні 2008 року Мохаммед Нашид став першим президентом Мальдівської Республіки, якого обрали всенародним голосуванням. Проте 7 лютого 2012 року, після численних акцій протесту, він змушений був піти у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram