ГоловнаСвіт

Сирія: повстанці збили винищувач

Спостерігачі не виключають можливості того, що бойовики використовували ПЗРК.

Сирія: повстанці збили винищувач
архивное фото
Фото: www.rusarmy.com

Сирійські повстанці, які діють у місті Дахабія в провінції Ідліб на північному заході країни, збили винищувач МіГ-23 ВПС Сирії, повідомляє телеканал "Аль-Арабія".

Незважаючи на те, що відеозапису, що підтверджує факт знищення винищувача наразі немає, бойовики опозиції обіцяють найближчим часом розповсюдити ролик, на якому видно політ під парашутом пілота, який катапультувався. У разі, якщо ця інформація підтвердиться, винищувач стане вже третім бойовим літаком, втраченим ВПС Сирії за час антиурядового повстання.

Нагадаємо, в червні в Йорданію на МіГ-21 втік сирійський пілот, який відмовився бомбити сирійські міста. 13 серпня повстанці збили інший МіГ-23 ВПС Сирії біля міста Дейр аз-Заур на сході країни, а 27 серпня над Дамаском було підбито вертоліт, що звалився на сході столиці. Крім того, раніше повідомляли, що повстанці в провінції Ідліб отримали з Туреччини два десятки переносних зенітно-ракетних комплексів радянського виробництва. Спостерігачі вважають, що один з них міг бути використаний для знищення винищувача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram