ГоловнаСвіт

США зняли заборону на офіційні візити з М'янми

Президент азіатської держави відвідає засідання Генеральної Асамблеї ООН.

США зняли заборону на офіційні візити з М'янми

США 29 серпня скасували заборону на видачу американських віз офіційним особам М'янми, повідомляє AP.

Про скасування заборони на видачу віз адміністрація президента США Барака Обами оголосила напередодні візиту президента М'янми Тейна Сейна в Нью-Йорк на Генеральну Асамблею ООН, запланованого на вересень 2012 року.

За словами прес-секретаря Ради національної безпеки США Кейтлін Хейден, уряд США, незважаючи на скасування заборони на офіційні візити, продовжить перевіряти офіційних осіб, які прибувають з М'янми, на предмет співучасті в порушеннях прав людини.

Заборона на видачу віз у США поширювалася на колишніх членів військової хунти, що правила М'янмою з 1988 по 2010 рік. Заборона також стосувалася військових і людей, які надавали фінансову підтримку військовому уряду М'янми.

Нагадаємо, новий уряд було сформовано в М'янмі в листопаді 2010 року. Потім, у грудні 2011 року, держсекретар США Гілларі Клінтон офіційно оголосила про початок нового етапу відносин між двома країнами. Крім того, в лютому 2012 року уряд США зняв з М'янми частину санкцій, які стосувалися співпраці М'янми з міжнародними фінансовими організаціями, серед яких Світовий банк, МВФ та Азіатський банк розвитку. 11 липня цього року вперше за 22 роки в М'янму прибув американський посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram