ГоловнаСвіт

Сирія: повстанці захопили базу ППО неродалік від Дамаска

Бойовики опозиції не зможуть використовувати захоплену техніку.

Сирія: повстанці захопили базу ППО неродалік від Дамаска
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці 29 серпня розмістили на YouTube відеоролик з наслідками боїв на одній з баз ППО Сирії в околицях Дамаска.

У ролику показана БМП урядових сил, яка догорає, і чути звуки триваючих перестрілок. Потім оператор заходить в одну з будівель на території бази, де зберігаються ракети протиповітряного комплексу С-200 "Ангара" або "Вега", за натовською класифікацією - SA-5 Gammon. За словами автора запису, були захоплені щонайменше десять ракет.

Відео, зняте сирійськими повстанцями на території захопленої бази ППО

Пізні модифікації С-200 можуть уражати цілі на висотах до 40 кілометрів і на дальності до 400 кілометрів. Однак неможливо визначити, яка саме модифікація була на захопленій базі.

Експерти вважають, що повстанці не зуміють використати ці ракети для боротьби з ВПС сирійської армії, оскільки для управління комплексами необхідна спеціальна освіта, а також інше обладнання - радіолокатор, пульти управління вогнем, електростанція тощо.

Нагадаємо, в червні 2012 року повстанці захопили базу ППО в околицях міста Растан в провінції Хомс. Тоді вони захопили зенітні самохідні установки "Шилка" і ЗРК С-75 "Двіна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram