ГоловнаСвіт

Червоний Хрест згортає допомогу Пакистану

Причиною такого рішення стали напади талібів на співробітників організації.

Червоний Хрест згортає допомогу Пакистану
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧК) частково призупинив роботу в Пакистані, оскільки робота в цій країні була визнана вкрай небезпечною через напади талібів.

Про це повідомляє Reuters.

Остаточне рішення про те, щоб згорнути роботу в більшості провінцій, було ухвалено після викрадення в січні британського співробітника організації лікаря Халіла Дале, обезголовлене тіло якого було виявлене в квітні.

Після цього, в травні, МКЧХ припинив роботу в трьох з чотирьох пакистанських провінцій. 29 серпня МКЧХ заявив, що частково збереже присутність в країні, однак програми допомоги бідним, реабілітації поранених, а також економічні проекти будуть заморожені. Крім того, організація закриє кілька представництв і припинить надавати допомогу ув'язненим.

Проте МКЧХ продовжуватиме допомагати пораненим під час сутичок з талібами. Також Червоний Хрест планує знову відкрити польовий госпіталь в Пешаварі, який було закрито після вбивства Дале. Відповідальність за вбивство взяли на себе бойовики руху "Талібан", які пояснили вбивство тим, що за лікаря не було заплачено викуп.

Як правило, МКЧХ не припиняє свою діяльність на територіях, де ведуться військові дії. Місія організації в Пакистані працює з 1947 року - закінчення колоніального правління Великобританії. 2011 року місія Червоного Хреста в Пакистані налічувала 1300 співробітників і була визнана однією з найбільших у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram