ГоловнаСвіт

Модератор фотосервісу Google захворів після 9 місяців перегляду матеріалів

За чутками, люди, до обов'язків яких належить перегляд і видалення забороненого відео з YouTube, затримуються на цій роботі щонайдовше декілька місяців.

Модератор фотосервісу Google захворів після 9 місяців перегляду матеріалів
Фото: Newsru.com

Американський розважальний портал BuzzFeed опублікував розповідь колишнього співробітника Google, який донедавна модерував "образливий і злочинний" контент на фотосервісі, що належить корпорації.

До обов'язків працівника Google, який побажав залишитися анонімним, належав щоденний перегляд матеріалів, які містять у тому чи іншому вигляді сцени некро- і зоофілії, дитячої порнографії, насильства й інших речей, від перегляду яких у нормальної людини може статися серцевий напад.

Згідно з американськими законами, модератори повинні видаляти такі матеріали із сайтів, на які кожен охочий може завантажити що завгодно протягом 24 годин. В іншому разі власників порталу можуть оштрафувати або навіть заарештувати. Оскільки ніхто з кваліфікованих програмістів і менеджерів Google не хотів "розгрібати інтернет-стайні", було вирішено найняти на цю посаду недавнього випускника вишу, який спокусився на гарну зарплату, безкоштовний обід, гнучкий графік і можливість працювати, не виходячи із затишного кафетерію у штаб-квартирі компанії.

Однак, як розповідає співрозмовник BuzzFeed, він і уявити не міг, що щодня йому доведеться переглядати до 15 тис. матеріалів, які потрапили в Мережу "просто з пекла". До того ж, бідолаха виявився єдиним співробітником Google, який виконував цю нелегку роботу.

Йому ні з ким було обговорити свою проблему. Працювати з дому він також не хотів, оскільки боявся, що його дівчина побачить, з чим йому доводиться стикатися на службі. Так минули дев'ять місяців, після цього фотоцензор відчув, що божеволіє.

Компанія оплатила йому послугу психіатра, який, аби перевірити адекватність співробітника Google, показав йому кілька знімків, на яких були зображені діти з батьками і закохані парочки. Практично кожну фотографію модератор Google визнав "образливою і такою, яку належить негайно витерти". Лікар порадив чоловікові змінити роботу. Компанія була тієї самої думки і не продовжила контракту з модератором.

Випадок виявився не унікальним. За чутками, люди, які повинні переглядати та видаляти заборонене відео з приналежного Google відеохостингу YouTube, затримуються на цій роботі щонайдовше декілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram