ГоловнаСвіт

Італія: шахтарі забарикадувалися під землею з вибухівкою

Робітники вимагають від уряду гарантій, що шахта продовжить роботу.

Італія: шахтарі забарикадувалися під землею з вибухівкою
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Близько 100 сардинских шахтарів, озброєних сотнями кілограмів вибухівки, забарикадувалися на глибині близько 400 метрів в єдиній вугільній шахті Італії, в спробі чинити тиск на уряд країни і домогтися того, щоб шахта продовжувала працювати.

Про це повідомляє Reuters.

Один з шахтарів розповів, що шахтарі з бригади, що складається з 460 осіб, захопили 350 кілограмів вибухових речовин і замкнулися у шахті "Карбосулкіс" на захід від міста Кальярі в ніч проти понеділка перед засіданням уряду, на якому обговорюватиметься майбутнє цієї шахти.

"Ми стурбовані тим, що шахта може закритися. Ми боїмося за нашу роботу", - сказав 54-річний шахтар Сандро Мереу, який працював на шахті протягом 28 років.

"Ми готові залишатися тут доти, поки не почуємо від уряду відповідь, яка гарантуватиме майбутнє шахти. Ми будемо залишатися тут невизначений час", - заявив Мереу агентству по телефону.

Шахтарі хочуть, щоб шахта була диверсифікована, поєднуючи в собі як вуглевидобуток, так і уловлювання вуглецю. Уловлювання є зберіганням викидів забруднюючих речовин під землею з метою запобігання глобальному потеплінню.

За оцінками на 2006 рік, в "Карбосулкіс" було 600 млн тонн запасів вугілля, але відтоді шахта бореться за те, щоб продовжувати роботу. Раніше шахту захоплювали 1984, 1993 і 1995 року. Тоді протестуючі працівники залишалися в тунелі протягом 100 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram