ГоловнаСвіт

В афганському селі знайшли 17 обезголовлених тіл

У нападі звинувачують талібів.

В афганському селі знайшли 17 обезголовлених тіл
архивное фото
Фото: boston.com

П'ятнадцять чоловіків і дві жінки були знайдені обезголовленими в провінції Гільменд на півдні Афганістану - так таліби покарали їх за гучну вечірку за участю обох статей.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцевих чиновників.

Тіла виявили в будинку поруч із районом Муса-Кала, за 75 км на північ від столиці провінції Лашкар Гах, сказав губернатор району, який назвався тільки на ім'я - Німатуллах.

"Жертви проводили нічну вечірку з танцями та музикою, коли їх атакували таліби" в ніч проти неділі, сказав Німатуллах. Утім, наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за вбивства.

В ультраконсервативному Афганістані чоловіки і жінки зазвичай не спілкуються, тому вечірки за участю обох статей - рідкісне і дуже потайне явище. Таліби рішуче засуджують флірт, відкриті прояви почуттів і спілкування чоловіків і жінок.

За словами очевидців нападу в передмісті Кабула в червні, жертвами якого стали 13 осіб, бойовики "Талібану" увірвалися в готель з вимогою дізнатися, де "сутенери і проститутки". "Талібан" згодом заявив, що напав на готель у зоні відпочинку "Карга", оскільки його використовували для проведення "диких вечірок".

Під час свого п'ятирічного правління, скинутого афганськими силами за підтримки США 2001 року, таліби заборонили жінкам голосувати, працювати і залишати свої будинки без супроводу родича-чоловіка або власного чоловіка. Незважаючи на те, що ці права було відновлено, Афганістан залишається одним із найстрашніших місць на землі, щоб бути жінкою.

Прес-секретар губернатора провінції Гільменд Дауд Ахмаді сказав, що на місце страти скерували групу слідчих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram