ГоловнаСвіт

Асад: події в Сирії - результат ворожої змови

Президент вважає країну "наріжним каменем регіону".

Асад: події в Сирії - результат ворожої змови
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад заявив, що події в країні є результатом "ворожої змови", яку підтримують іноземні держави, і висловив упевненість, що змова не досягне мети, "яку ціну не довелося б за це заплатити".

На зустрічі з іранським представником Алаеддіном Буруджерді в Дамаску Асад також заявив, що Сирія є "наріжним каменем регіону" - тому змова спрямована саме проти неї.

Іранський представник провів також переговори з віце-президентом Сирії, який уперше за довгий час з'явився на публіці, і головою МЗС Валідом Муаллемом. Той назвав умовами початку переговорів влади з опозицією припинення повстанцями збройної боротьби та безумовне заперечення опозиціонерами можливості зовнішнього втручання.

Зустріч сирійських керівників з іранським представником відбулася на тлі повідомлень про нові масові вбивства в Сирії. За даними правозахисників, за останні дві доби поблизу Дамаска виявлено не менш ніж 320 трупів. Повстанці стверджують, що йдеться про жертв операції урядових сил проти опозиції в місті Дарайя, де за тиждень загинули, за даними активістів, більш ніж 600 людей.

Великобританія висловила глибоку стурбованість у зв'язку з масовим убивством мирних жителів у Сирії.

Нагадаємо, за минулу добу в країні загинули 330 осіб, отже, день став найкривавішим за всі 18 місяців конфлікту: найжорстокіші бої точилися в південно-західних передмістях Дамаска, на околицях столиці виявлено тіла понад 200 загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram