ГоловнаСвіт

У Британії зібрали спорткар із 6,6-літровим дизелем V8

У компанії уточнили, що новинка може проїхати без дозаправки більш ніж три тисячі кілометрів.

У Британії зібрали спорткар із 6,6-літровим дизелем V8
Trident Iceni Grand Tourer
Фото: motor.ru

Британська компанія Trident Performance Vehicles представила спорткар під назвою Iceni Grand Tourer, оснащений 6,6-літровим восьмициліндровим турбодизелем від комерційних автомобілів General Motors. Публічний дебют новинки відбудеться на виставці Salon Privé, яка пройде в Лондоні із 5 по 7 вересня.

Двигун спорткара може працювати на звичайному дизелі, біодизелі, пальмовій або лляній олії. Потужність агрегата становить 430 кінських сил, а максимальний обертовий момент у 1287 Нм доступний за 3250 оборотів на хвилину. За додаткову плату виробник пропонує збільшити віддачу двигуна до 660 кінських сил, а обертовий момент - до 1422 Нм.

З нуля до ста кілометрів на годину британський спорткар Trident може прискорюватися за 3,7 секунди. Максимальна швидкість - 320 кілометрів на годину.

У компанії уточнили, що новинка може проїхати без дозаправки більш ніж три тисячі кілометрів. "Із постійною швидкістю 113 кілометрів на годину двигун працює на 980 оборотах за хвилину, розвиває 948 Нм крутного моменту і споживає близько 4,1 літра палива на сто кілометрів. Отже, на одному баку спорткар зможе проїхати більш ніж 3218 кілометрів", - йдеться в повідомленні Trident.

Дизельний спорткар, який будуть збирати на заводі в Норфолку, оцінюють у 75 тисяч фунтів стерлінгів (майже 95 тисяч євро).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram