ГоловнаСвіт

У США у Флориді ввели надзвичайний стан через наближення шторму

Зараз "Ісаак" вирує біля берегів Куби.

У США у Флориді ввели надзвичайний стан через наближення шторму
Фото: obozrevatel.com

У США влада Флориди ввела надзвичайний стан у зв'язку з наближенням тропічного шторму "Ісаак".

Про це оголосив губернатор штату Рік Скотт під час зустрічі з журналістами, передає Associated Press.

Метеорологи очікують, що "Ісаак" досягне Флориди найближчими днями.

Зараз епіцентр шторму знаходиться неподалік від Куби.

Сильний дощ і потужні пориви вітру, що досягали швидкості 95 км на годину, пошкодили близько 50 житлових будинків, відбуваються перебої в електропостачанні, переважно в районі Баракоа (провінція Гуантанамо). Близько 2 тис. людей були змушені тимчасово залишити будинки, розташовані на шляху проходження шторму. За попередніми даними, на Гаїті зливові дощі і сильний вітер забрали життя трьох осіб, серед яких була 10-річна дівчинка.

На думку кубинських метеорологів, сьогодні шторм може принести дощі над всією територією острова, а також викликати підтоплення в прибережних районах.

Сили Цивільної оборони Куби вживають заходи для захисту населення і об'єктів народного господарства від можливих наслідків негоди, а також ведуть спостереження за водосховищами країни, оскільки деякі з них вже наповнені на 80% і більше від максимального обсягу. Місцева влада закликала населення дотримуватися "епідеміологічної пильності і санітарно-гігієнічних правил, - повідомляє ІТАР-ТАРС.

Найбільш імовірним сценарієм експерти називають перетворення шторму в ураган II категорії. Пориви вітру "Ісаака" можуть досягати швидкості в 160 км/год.

За заведеною в США традицією, сильний шторм отримує власне ім'я, якщо швидкість в його епіцентрі становить 63 км/год. При швидкості вітру 119 км/год і вище шторм стає ураганом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram