ГоловнаСвіт

Росія зніматиме мультики про мусульман

Також муфтії ухвалили створити програми для радіо, телебачення і смартфонів.

Росія зніматиме мультики про мусульман
Председатель Совета муфтиев России Равиль Гайнутдин
Фото: Lenta.ru

У Росії будуть знімати мусульманські мультфільми, які повинні сприяти формуванню позитивного іміджу ісламу. Про це повідомив голова Ради муфтіїв Росії Равіль Гайнутдін, який виступив із цією ініціативою на IV з'їзді ради.

Окрім того, муфтії ухвалили створити програми для радіо і телебачення, а також додатки для смартфонів. У рамках "взаємодії з громадськістю та просвіти" рада вирішила активізувати присутність у соціальних мережах. За словами Гайнутдіна, тільки в мережі "В контакте" присутність "у підвідомчих" групах становить більш ніж 35 тисяч користувачів.

Рада також заявив, що має намір розширювати контакти з мас-медіа для того, щоб "створити об'єктивний імідж ісламу і мусульман у російському інформаційному просторі", і планує регулярно проводити зустрічі з представниками федеральних ЗМІ. У суботу також представили "Пам'ятку журналісту про неображання почуттів віруючих мусульман". Як повідомляють, документ розглянуть на Раді з міжнаціональних відносин при президентові.

На сайті сказано, що пам'ятку розроблено, щоб роз'яснити пов'язані з ісламом терміни, які найчастіше зустрічаються в ЗМІ, а також визначити основні помилки журналістів, наприклад, неправильне вживання термінів, змішання етнічних груп і релігійної приналежності їхніх членів. Автори також згадують некоректні назви статей і фотографії, що зустрічаються в пресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram