ГоловнаСвіт

Південна Корея обмежила продаж смартфонів Apple і Samsung у країні

Суперечка двох компаній, лідерок ринку смартфонів, стала однією з найбільших "патентних війн" в історії мобільної індустрії.

Південна Корея обмежила продаж смартфонів Apple і Samsung у країні

Суд у Сеулі визнав Apple і Samsung винуватими в порушенні патентів одна одної й обмежив продаж мобільних пристроїв обох компаній на території Південної Кореї.

Суд постановив, що Apple порушили два телекомунікаційні патенти Samsung, і засудив компанію до виплати компенсації в розмірі 35 тисяч доларів США. Samsung визнали винуватою в порушенні одного патенту Apple. Компанія заплатить 22 тисячі доларів.

У Південній Кореї запроваджено заборону на продаж смартфонів iPhone 3GS і iPhone 4, планшетів iPad першого і другого поколінь, а також низки пристроїв Samsung, включно зі смартфонами Galaxy S II. Найновіші моделі - iPhone 4S, iPad третього покоління і смартфон Galaxy S III - залишаться у крамницях.

Samsung подала позов проти Apple у квітні 2011 року. Apple звернулася в сеульський суд із зустрічною претензією в червні, звинувативши Samsung у порушенні патентів у сфері дизайну й інтерфейсу.

Apple і Samsung подали позови одна проти одної в суди ще кількох країн, включно з Великобританією, Австралією та США. Наразі триває розгляд в американському суді. У США Apple вимагає від Samsung компенсації в розмірі 2,5 мільярда доларів.

Суперечка Apple і Samsung, двох лідерок ринку смартфонів, стала однією з найбільших "патентних війн" в історії мобільної індустрії. За оцінками IDC, у другому кварталі 2012 року Samsung удвічі обігнала Apple за постачаннями смартфонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram