ГоловнаСвіт

Ізраїль засудив ПАР за дискримінацію

Африканська держава пояснила свої дії резолюціями Генасамблеї і Радбезу ООН.

Ізраїль засудив ПАР за дискримінацію

Ізраїль назвав рішення ПАР про спеціальне маркування товарів, вироблених в єврейських поселеннях на палестинських територіях, абсолютно неприйнятним.

МЗС Ізраїлю заявив, що такі заходи є прикладом "кричущою дискримінації за національною і політичною ознакою".

"Такі виняткові заходи та дискримінація нагадують про ідеї, расистські за своєю природою, які повинні відхилятися урядом Південної Африки більше, ніж будь-яким іншим", - йдеться в заяві МЗС.

За даними NEWSru.co.il, заступник міністра закордонних справ Ізраїлю Дані Аялон заявив, що "ПАР, схоже, так і залишилася державою апартеїду". Крім того, посла ПАР викликали в МЗС Ізраїлю для пояснень.

У свою чергу влада ПАР заявила, що рішення щодо маркування, затверджене 22 серпня, було ухвалено відповідно до закону про захист прав споживачів і відображає позицію держави, "яка визнає кордони, встановлені ООН 1948 року, і яка не визнає території за цими кордонами частиною держави Ізраїль".

Палестинські території на західному березі Йордану були захоплені Ізраїлем під час війни 1967 року. Однак вони були визнані окупованими резолюціями Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

Палестинці, які прагнуть отримати статус держави на Західному березі і в секторі Газа, побоюються, що ізраїльські поселення, побудовані на землі Ізраїлю, яка була захоплена у війні 1967 року, виступлять проти Палестини. Будівництво єврейських поселень на Західному березі є однією з головних перешкод для відновлення мирних переговорів між Ізраїлем і палестинцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram