ГоловнаСвіт

У Таджикистані військові відкрили вогонь по протестуючих

Мешканці кажуть, що озброєні тільки палицями та камінням.

У Таджикистані військові відкрили вогонь по протестуючих

У Таджикистані мешканці міста Хорог, обурені вбивством одного з колишніх польових командирів і лідерів таджицької опозиції Імомназара Імомназарова, влаштували акцію протесту біля будівлі обласної адміністрації з вимогами негайно вивести з області урядові війська.

За різними даними, в акції протесту брали участь сотні людей.

Після заклику влади розійтися частина протестуючих покинула площу, однак, за словами очевидців, більшість продовжили пікет.

Можновладне джерело в УВС Гірського Бадахшану підтвердило, що протестуючі будували барикади на самій площі та на вулицях, що ведуть до неї. Підтвердити цю інформацію з незалежного джерела не вдалося.

"Мирні жителі готові за допомогою каміння та палиць захищати свої сім'ї, домівки і життя. Ми беззбройні. Люди повірили владі, лідери збройних угруповань почали здавати зброю - і ось тепер це вбивство. Ми висловлюємо свою недовіру і вважаємо, що тільки президент Рахмон може вирішити хорозький конфлікт", - сказав один з учасників акції протесту.

Правоохоронці також підтвердили, що по мітингувальниках, які намагалися увірватися в будівлю обласної адміністрації, було відкрито вогонь, двох людей поранено.

Це сталося після того, як у відповідь на відмову представників місцевої влади вийти, протестуючі закидали вікна обласної адміністрації камінням.

Нагадаємо, колишній польовий командир Імомназар Імомназаров був убитий у власному будинку в ніч проти 22 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram