ГоловнаСвіт

​Ейкін не зніматиме своєї кандидатури в Сенат

Конгресмен від штату Міссурі перепросив за свої висловлювання про аборти.

​Ейкін не зніматиме своєї кандидатури в Сенат
архивное фото
Фото: guardian.co.uk

Тод Ейкін, конгресмен від штату Міссурі на виборах у Сенат, відмовився знімати свою кандидатуру і виступив перед американцями з поясненнями і вибаченнями за висловлювання про аборти.

Нагадаємо, консерватор Ейкін виступив зі своїми заявами за тиждень до з'їзду республіканців, на якому Мітта Ромні мали офіційно висунути кандидатом на посаду президента США. Він заявив, що переривання вагітності не слід дозволяти навіть у разі зґвалтування, чим викликав шквал обурення.

Хоча в цілому республіканці більш консервативні в питанні абортів, ніж демократи, кандидат на посаду президента від республіканців Мітт Ромні підтримує право жінок на переривання вагітності, проте намагається уникати цієї теми під час своєї передвиборної кампанії.

Тим часом прості американці вважають, що "потрібно бути дуже обережним зі словами, які вибираєш, адже вони багато значать". Проте думки щодо участі Ейкіна в передвиборній гонці різняться: дехто закликає його припинити участь у перегонах, тимчасом як інші говорять, що він визнав свою помилку і може продовжувати передвиборну боротьбу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram