ГоловнаСвіт

Лавров: шанси на національне примирення в Сирії наразі є

У країні понад рік триває протистояння влади й опозиції.

Лавров: шанси на національне примирення в Сирії наразі є
Фото: EPA/UPG

"Шанси не стовідсоткові, але вони є. Я думаю, якщо всі, кого турбує доля Сирії, об'єднають свої зусилля, ми досягнемо конкретних результатів", - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками зустрічі із сирійською урядовою делегацією під керівництвом віце-прем'єра Сирії Кадрі Джаміля.

На думку Лаврова, залишається чимало супротивників мирного врегулювання конфлікту в Сирії: і всередині країни, і за її межами. Він ще раз наголосив, що Росія підтримує досягнуті в Женеві 30 червня принципи врегулювання ситуації в Сирії, які зводяться до припинення насильства та початку політичного діалогу. За словами Лаврова, такі самі ініціативи висувають помірковані групи внутрішньої сирійської опозиції.

Нагадаємо, в Сирії понад рік триває протистояння влади й опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах щодо мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів". За час конфлікту, згідно з останніми даними ООН, загинули більш ніж 16 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram