ГоловнаСвіт

ЄС готовий співпрацювати з новим міністром закордонних справ Білорусі

ЄС, як і раніше, наполягає на звільненні владою в Мінську всіх політв'язнів.

ЄС готовий співпрацювати з новим міністром закордонних справ Білорусі

Робота з новим міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм, який у "чорному списку" ЄС,  вестимуть за тими самими принципами, як і з його попередником.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на заяву Себастьяна Брабанта, співробітника прес-служби верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

У Брюсселі взяли до уваги рішення президента Білорусі Олександра Лукашенка призначити на пост міністра закордонних справ Володимира Макея.

"Восени поточного року Євросоюз має намір переглянути обмежувальні заходи щодо Білорусі, - повідомив Брабант. - Під час цієї процедури буде проаналізовано і ситуація з Макеєм, який числиться в європейському "чорному списку".

За словами представника прес-служби, Брюссель не відступить від своєї активної критичної позиції щодо Білорусі. Він і далі докладатиме зусиль для розширення взаємодії з білоруським громадянським суспільством, а також підтримуватиме демократичні устремління білоруського народу.

"ЄС, як і раніше, наполягає на негайному та беззастережному звільненні владою в Мінську всіх політичних ув'язнених і їх реабілітації", - зазначив Брабант.

Нагадаємо, міністром закордонних справ Білорусі став Володимир Макей, якому заборонено в'їзд у ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram