ГоловнаСвіт

Перший у Росії громадський мусульманський телеканал розпочав мовлення

Запуск приурочили до свята Ураза-Байрам.

Перший у Росії громадський мусульманський телеканал розпочав мовлення
Главный редактор "Аль-РТВ" Рустам Арифджанов
Фото: Lenta.ru

19 серпня в Росії розпочав мовлення перший громадський мусульманський канал "Аль-РТВ". Телеканал наразі працює на території восьми російських регіонів: Башкортостану, Татарстану і шести республік Північного Кавказу.

Телеканал "Аль-РТВ" створено з ініціативи найбільших мусульманських організацій для пропаганди духовно-моральних цінностей ісламу. Крім того, телеканал розповідати про релігії та вірування інших народів Росії. "Аль-РТВ" орієнтований передусім на молодіжну аудиторію. Мовлення ведеться цілодобово.

Запуск приурочили до свята Ураза-Байрам, яким мусульмани відзначають закінчення посту в місяць Рамадан.

Головним редактором каналу став віце-президент Євразійської академії телебачення і радіо Рустам Аріфджанов. Керує телеканалом Громадська рада, до якої входять представники всіх великих ісламських організацій Росії: Ради муфтіїв Росії, Центрального духовного управління мусульман, Координаційного центру мусульман Північного Кавказу, Російської асоціації ісламської згоди, а також муфтіятів Татарстану, Чеченської Республіки, Башкортостану, Дагестану. "Ми відразу ж розпочали роботу як громадське телебачення, не чекаючи, коли нам подадуть приклад колеги заснованого Громадського телебачення Росії", - зазначив Аріфджанов в інтерв'ю РІА "Новости".

Телеканал працюватиме на приватні пожертвування і державні гранти.

Телеканал входить у пакет супутникового телебачення "Триколор ТВ". У цей самий пакет входять православні канали "Спас" і "Союз". Надалі його думають запустити і в країнах СНД. Крім того, творці "Аль-РТВ" розраховують, що з 2015 року, після переходу Росії на цифрове телебачення, телеканал стане доступним для більш широких прошарків населення. Однак у перший загальнодоступний пакет телеканал не входить. "Можливо, настане час, коли суспільство саме вимагатиме від держави, щоб у списках загальнодоступних був і православний "Спас", і ісламський "Аль-РТв", які відображають світогляд переважної більшості громадян країни", - додав Аріфджанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram