ГоловнаСвіт

Розвідку Німеччини запідозрили в допомозі сирійським повстанцям

За даними представника партії "лівих", німецький корабель-розвідник перебуває в зоні збройного конфлікту.

Розвідку Німеччини запідозрили в допомозі сирійським повстанцям
Сирийские повстанцы
Фото: forumdaily.com

Німецька опозиція запідозрила уряд у відправленні військових у зону сирійського конфлікта без погодження з бундестагом. Про це видання повідомив представник партії "лівих" Бернд Ріксінґер. За його даними, німецький корабель-розвідник знаходиться в зоні збройного конфлікту.

Представник партії "Зелених" Ганс-Крістіан Штребель зажадав, щоб уряд надав депутатам звіт. В іншому разі бундестаг звернеться до парламентської комісії з контролю за спецслужбами, пише Neue Osnabruecker Zeitung. За словами Штребель, до завдань німецької розвідки не належить допомога сирійській опозиції зі збором інформації, а операції флоту повинен погоджувати бундестаг.

Дані про німецький військовий корабель біля берегів Сирії з'явилися в газеті Bild am Sonntag, яка посилається на неназвані джерела. За інформацією видання, на борту корабля перебуває найсучасніша шпигунська техніка Служби зовнішньої розвідки ФРН, за допомогою якої можна простежити пересування військ на 600 кілометрів углиб території. Отримані дані німці передають американським і британським колегам, а ті, своєю чергою - сирійським повстанцям.

Як пише Bild am Sonntag, німецькі розвідники розквартировані також у турецькому місті Адана, де знаходиться база НАТО. Звідти вони ведуть стеження за людьми з оточення президента Башара Асада.

Протистояння між урядовими військами й опозицією Сирії триває з весни 2011 року. За цей час жертвами конфлікту, за даними правозахисників, стали близько 20 тисяч осіб. Наразі тривають бої за місто Алеппо - фінансовий центр країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram