ГоловнаСвіт

Сирійські танки обстріляли один із кварталів Дамаска, є жертви.

Сирійські танки обстріляли один із кварталів Дамаска, є жертви.
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Танки урядових військ обстріляли контрольований повстанцями квартал Дамаска аль-Муадамія (Сирія), внаслідок чого загинули щонайменше три людини, не менш ніж 20 осіб отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на активістів опозиції.

"Наступ почався о 06.00 (0300 GMT). Танки було відправлено з військової бази в аеропорту аль-Меззе і бригади 555 із Сомар'єх, і тепер майже оточили Муадамію", - заявив активіст на ім'я Хайя, посилаючись на довколишні військові бази, додавши, що повстанці змогли перешкодити принаймні одному танковому підрозділу увійти в квартал.

Місцеві жителі стверджують, що раніше сирійські війська увійшли в квартал Муадамія наприкінці липня після дводенного наступу, під час якого було вбито понад 120 осіб. Але після того, як армія попрямувала з військовими місіями в інші райони, повстанці відновили контроль над втраченим районом Дамаска.

Як заявляє телеканал Al-Jazeera з посиланням на повстанців, жителі столиці Сирії й інших міст вийшли на вулиці з вимогою відставки президента Сирії Башара Асада.

Нагадаємо, напередодні Асад прийшов на молитву в центральну мечеть Дамаска. На відеозаписі Асад сидів у мечеті і слухав проповідь, в якій Сирію описано як жертву змови США, Ізраїлю й інших західних і арабських країн. У проповіді також ішлося, що Сирія не здасться і "не залишить свого ісламу, своєї ідеології і свою рішучість".

Наразі урядові війська також ведуть боротьбу за контроль над найбільшим містом Сирії - Алеппо. Так, Сирійський центр зі спостереження за правами людини, що базується в Лондоні, повідомляє: урядові війська за підтримки вертольотів обстріляли кілька районів у місті Алеппо, в тому числі квартал Салахеддін, який став основним місцем сутичок конфліктуючих сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram