ГоловнаСвіт

У Туреччині вбито двох солдатів

У нападі підозрюють курдів.

У Туреччині вбито двох солдатів
Архинвное фото
Фото: EPA/UPG

Двоє турецьких солдатів загинули в результаті вибуху міни по дорозі на південному сході Туреччини. В нападі підозрюють курдських бойовиків.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

В результаті нападу також отримали поранення декілька солдатів, що прямують на броньованому автомобілі з провінції Хакк'ярі в провінцію Ван, повідомили джерела.

Силовики звинувачують у нападі заборонену Робочу партію Курдистану (РПК), яка протягом 27 років вела кампанію проти турецької держави. За час проведення кампанії загинули близько 40 тисяч осіб, переважно курдів. Проте ніхто не взяв на себе відповідальність за напад.

Туреччина і Сполучені Штати внесли РПК у список терористичних організацій. 2002 року РПК була включена також у список терористичних організацій ЄС, проте 3 квітня 2008 року Європейський суд скасував рішення про включення "курдської повстанської групи РПК і її політичного крила Конгра-гел у список терористичних організацій Європейського союзу".

Нагадаємо, на початку серпня курдські бойовики напали на військовий автобус, який прямував на військово-морську базу в західній провінції Ізмір. Тоді одного солдата було вбито, а четверо інших отримали поранення.

В останні тижні на схід від кордону з Сирією, на південному сході Туреччини, активізувалися сутички між турецькою армією і бойовиками РПК. Анкара стурбована, що РПК використовує хаос в Сирії, щоб розширити свій вплив. Туреччина підозрює великий курдський рух в Сирії, партію "Демократичний Союз", у зв'язках з РПК. Турецькі аналітики вважають, що Асад дозволив партії взяти під контроль безпеку в деяких містах на півночі Сирії, щоб запобігти приєднанню місцевих жителів до повстанців з Вільної армії Сирії (ВАС).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram