ГоловнаСвіт

Дочка вбитого диктатора стала кандидатом у президенти Південної Кореї

Пак Кин Хе може стати першою жінкою-президентом країни.

Дочка вбитого диктатора стала кандидатом у президенти Південної Кореї
Фото: www.koreabang.com

Правляча партія Південної Кореї "Сенурі" вибрала лідера партії Пак Кин Хе - дочку вбитого диктатора Пак Чон Хі - кандидатом у президенти на виборах, які відбудуться 19 грудня 2012 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на агентство "Ренхап".

За підсумками праймеріз Пак Кин Хе набрала більше за 86% голосів. Вона не вперше балотується на пост президента. Так, під час президентської кампанії 2008 року її обійшов однопартієць і нинішній президент Південної Кореї Лі Мен Бак. За законом, партія повинна була вибрати нового кандидата, оскільки його не може бути переобрано на цей пост. Головним конкурентом "Сенурі" на президентських виборах є опозиційна Демократична об'єднана партія, проте вона наразі не вибрала кандидата на пост президента.

60-річна Пак Кин Хе була головою консервативної партії "Сенурі" 2004-2006 років, а також 2011-2012 років. 2012 року "Сенурі" здобула перемогу над Демократичною партією на парламентських виборах, завоювавши 152 місця в парламенті. А в липні 2012 року Пак Кин Хе заявила, що має намір балотуватися на президентський пост.

Нагадаємо, батько Пак Кин Хе, Пак Чон Хі прийшов до влади в Південній Кореї в результаті державного перевороту 1961 року. Він перебував при владі до 1979 року, коли його вбив один із його соратників. Оскільки Пак Кин Хе супроводжувала батька у всіх поїздках і зустрічах, з часом її стали називати першою леді країни. Крім того, вона заслужила прізвисько "Принцеса з ноутбуком" за її звичку звертатися до публіки із заздалегідь підготовленими виступами і "Крижана принцеса" - за її витриманий характер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram