ГоловнаСвіт

Система повного приводу Audi дебютує на A4

Нові автомобілі стануть гібридами.

Система повного приводу Audi дебютує на A4
Audi A4 текущего поколения
Фото: Motor.ru

Седан Audi A4 наступного покоління (B9) буде офіційно представлено через два роки, а слідом за ним, на початку 2015-го, розсекретять універсал. Модель стане першою "Ауді", яка отримає нову систему повного приводу і відразу дві гібридні модифікації.

Наступна "четвірка" буде побудована на новій платформі MLBevo, яка дозволить знизити масу моделі приблизно на сто кілограмів - до 1330 кілограмів. В системі повного приводу більше не планується використовувати механічні диференціали і карданний вал - замість них за роботу задніх коліс відповідатимуть електромотори. Очікується, що їх буде два, а їх сумарна потужність становитиме близько 138 кінських сил. Таким чином, повнопривідні A4 фактично стануть гібридами.

У моделі з'явиться і ще одна гібридна силова установка з можливістю підзарядки від побутової електромережі. До її складу увійде дволітровий бензиновий двигун потужністю 230 кінських сил, комплект акумуляторів і 35-сильний електромотор. Також у лінійці з'являться наддувні бензинові і дизельні "четвірки", що відповідають екологічним нормам "Євро-6", а варіатор Multitronic більше не буде пропонуватися для A4.

У майбутньому аналогічні агрегати отримають сімейство A5, а також новий компактвен, поява яких намічена на 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram