ГоловнаСвіт

Вбивця Леннона всьоме направив прохання про помилування

Щоразу про відмову Чепмену просила в письмовому вигляді вдова Леннона Йоко Оно.

Вбивця Леннона всьоме направив прохання про помилування
Марк Дэвид Чэпмен
Фото: 1news.az

Вбивця Джона Леннона Марк Девід Чепмен, засуджений на довічний термін, всьоме направив прохання про помилування.

Розгляд клопотання має розпочатися у вівторок, 21 серпня, і завершитися до кінця тижня. Триватиме він два або три дні. Про це розповіла прес-секретар в'язниці штату Нью-Йорк Лінда Фоглем.

Попередні шість прохань були відхилені комісією з умовно-дострокового звільнення. Щоразу про відмову Чепмену просила в письмовому вигляді вдова Леннона Йоко Оно.

Чепмен застрелив Джона Леннона 8 грудня 1980 року біля будинку музиканта в Нью-Йорку. Раніше того самого дня Леннон поставив своєму майбутньому вбивці автограф на пластинці "Double Fantasy". Коли музикант разом з Йоко Оно повертався зі студії звукозапису, Чепмен вистрілив у нього п'ять разів. Леннона було терміново доставлено в лікарню, але він помер від втрати крові.

На момент вбивства Чепмену було 25 років, він страждав психічними відхиленнями (відразу після скоєння вбивства молодий чоловік сів під ліхтарем з книгою "Над прірвою у житі" в руках), але його було визнано осудним. Суд засудив вбивцю до довічного ув'язнення з правом після закінчення 20-річного терміну кожні два роки подавати прохання про помилування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram